Het familiebedrijf Leemans werd in 1928 in Vriezenveen opgericht en richtte zich voornamelijk op grondverzet en het aanleggen van wegen. Sindsdien Is Leemans, met de hoofdvestiging in Vriezenveen Nederland, uitgegroeid tot een specialistisch multidisciplinair bedrijf met diverse Europese vestigingen. Met een strategisch netwerk bedient zij haar klanten ver over Europese grenzen.

Nieuw in de Afval en Reiningingstak van Leemans is Bakvol.nl Hiermee boort Leemans een nieuwe markt aan; de verhuur van (afval)containers aan particulieren. Niet alleen bestaat er de mogelijkheid om lege containers (6tot 20m³) voor diverse soorten afval te huren, ook biedt Leemans containers aan met straatzand, zwarte grond of tuinaarde / potgrond.

Leemans Aannemersbedrijf B.V. is actief in de sector grond- weg- en waterbouw. Hiervoor beschikt de groep over eigen zandwinningen. Vanzelfsprekend is het wagenpark op deze werkzaamheden aangepast en beschikt Leemans over eigen kranen, laadschoppen, en zandauto’s.

Uit Leemans Aannemersbedrijf is Leemans Speciaalwerken B.V. ontstaan. Dit bijzondere bedrijf binnen de Leemans Groep houdt zich sinds 1978 bezig met het opsporen en opruimen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Na jarenlange samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst, is Leemans uitgegroeid tot een vooraanstaande onderneming en expert op het gebied van opsporen, benaderen, veiligstellen en vernietigen van explosieven, met een 24-uurs inzetbaarheid.